Pārtikas kvalitāte un inovācijas - akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programma
LBTU - Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
- 14 recommendations
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis patstāvīgi plāno, organizē un izpilda darbu kādā no pārtikas produktu ražošanas posmiem, pārzina reglamentētās prasības nozarē un pārtikas higiēnā, pārzina riska analīzes principus kritiskajos kontroles punktos, ievēro tos tiešo pienākumu pildīšanā, uzrauga to izpildi un nodrošina nepieciešamo uzskaiti attiecīgajā ražošanas posmā, darba procesā sadarbojas ar citiem speciālistiem.
Profesionālie mācību priekšmeti:
mikrobioloģija un higiēna,
izejvielas un materiāli,
graudu pārstrādes produktu ražošanas tehnoloģija un iekārtas,
piena produktu ražošanas tehnoloģija un iekārtas,
gaļas produktu ražošanas tehnoloģija un iekārtas,
zivju produktu ražošanas tehnoloģija un iekārtas,
augļu un dārzeņu produktu ražošanas tehnoloģija un iekārtas,
dzērienu ražošanas tehnoloģija un iekārtas, pārtikas uzņēmumu lietvedība,
kvalitātes vadības pamati u.c.
http://www.valmierastehnikums.lv/lv/izglitibas-programmas/ar-pamatizglitibu/partikas-produktu-razosanas-tehnikis.html | |
Starts at | 2016-09-01 |
Form | Full time |
Pre-education | Primary |
Duration | 48 |
Qualification | Vocational |
Available languages | Latvian |
”Valmieras tehnikuma mērķis ir piedāvāt apgūt profesiju, kas būs pieprasīta darba tirgū un nodrošinās darba iespējas pēc skolas pabeigšanas. Vienlaikus ļoti svarīgs aspekts ir kvalitatīvas vidējās izglītības iegūšana, lai pēc skolas pabeigšanas jaunieši būtu konkurētspējīgi, startējot arī konkursos uz studiju vietām augstskolās”
/tehnikuma direktore Vineta Melngārša/
Vidzemes skaistākajā pilsētā Valmierā, kur Gauja met līkumu uz jūru, atrodas Valmieras tehnikums. Šobrīd Valmieras tehnikums ir viena no lielākajām izglītības iestādēm Vidzemes reģionā.
Ar Eiropas Savienības un Latvijas valsts līdzekļu ieguldījumu – vairāk nekā 12 miljonu eiro vērtībā, izglītības iestāde pārtapusi modernā, mūsdienīgā Vidzemes profesionālās izglītības centrā, kopš tā laika turpinot attīstīties, ieguldot finansējumu un attīstot jaunas profesijas.
Mēs ceram, ka jaunās, labiekārtotās telpas, modernās laboratorijas, mācību restorāns, dienesta viesnīca pulcēs gan vidzemniekus, gan citu Latvijas novadu jauniešus, kas ar savām idejām un darba rokām veicinās Vidzemes, Latvijas un Eiropas uzņēmumu izaugsmi un attīstību.
Mēs esam pārliecināti, ka šis būs veiksmes stāsts daudziem Latvijas jauniešiem, kuri nākotnē izvēlēsies izglītoties Valmieras tehnikumā.
Mūsu misija:
Veidot VT par reģiona ekonomikas, intelektuālā kapitāla, personības izaugsmes un profesionālās izglītības inovāciju resursu centru, sagatavojot, piesaistot un noturot dažādus pasaules līmeņa talantus Vidzemes reģionā.
Mūsu vērtības:
Kompetence – augsts kompetences līmenis gan izglītības kvalitātes ziņā, gan spējās, kas jānodod izglītojamajiem. Zinoši, profesionāli, uz izcilību orientēti pedagogi, zinātkāri, atvērti un sasniegumiem orientēti izglītojamie.
Mērķtiecība – mērķtiecīgas specialitātes vai izglītības tematiskās jomas izvēle, cītīgs darbs, savu prasmju attīstība un rezultatīvs darbs gan izglītojamajiem, gan pedagogiem un pārējiem darbiniekiem.
Mūsdienīgums – visaugstākā prioritāte mūsdienīgiem, inovatīviem risinājumiem, metodēm un pieejām visos līmeņos, progresīvās domāšanas attīstīšana, jauniešus uzrunājoša vizuālā identitāte un komunikācija.