Prakse.lv
  • Search
  • Login
  • Sign up
  • For employers
  • Virtual internships
  • Companies
  • More 
    • Vacancies
    • Professions
    • Educational institutions
    • Career tests
    • Career advice
    • Events
    • Studies

Ieteikumi biroja darbinieku pusdienu pauzēm

Share:

Prakse.lv • 18.02.2025 • Other

Vairāk nekā trešā daļa biroju darbinieki neizmanto pusdienas pauzi tam paredzētajam mērķim – atslodzes brīdim un nesteidzīgai maltītei, bet ieturas turpat pie darba galda. Desmitā daļa vispār neietur pusdienu maltīti. Vairāk nekā pusei pusmūža biroja darbinieku ir palielināts svars, divām trešdaļām – mazkustīgs dzīvesveids. Šādus neiepriecinošus datus uzrāda aptaujas.

Joprojām daudz cilvēku pusdienu pauzi neizmanto tam paredzētajam nolūkam - lai nesteidzīgi, nedomājot par darbu, baudītu veselīgu maltīti, un lai nedaudz izkustētos. Vasara ir īstais brīdis, lai mainītu darba dienu maltīšu paradumus, un, gluži kā ierasts daudzās citās Eiropas pilsētās, pusdienas baudītu svaigā gaisā un atlikušajā laikā veiktu nesteidzīgu pastaigu. Arī dietoloģe Lolita Neimane atgādina, ka Rīga ir zaļa pilsēta un tas ir jāizmanto, pusdienu laikā nesēžot birojā, bet dodoties uz kādu no skaistajiem Rīgas parkiem: «Pilsēta dienas vidū ir gandrīz tukša – visi «pielīmējušies» pie krēsliem darba vietās, lai gan ir tik vienkārši pusdienas pauzē iziet ārā! Vasarā pusdienot parkos ir lieliska iespēja gan ēst veselīgāk, gan ieelpot svaigu gaisu, bet skābeklis, kā zināms, būtiski nepieciešams labai smadzeņu darbībai!»

Avots: apollo.tvnet.lv

Similar articles

7 ieteikumi, kā organizēt laiku ārpus darba, lai paspētu ieplānoto

Prakse.lv

Other • 11:00, 06.05.2025

Ideālais kolēģis – mīts vai patiesība

Prakse.lv

Other • 11:00, 25.04.2025

Kā pareizi sagatavoties eksāmenam?

Prakse.lv

Other • 14:00, 24.04.2025

Kad pieņemt lēmumu ir problēma

Prakse.lv

Other • 11:00, 27.04.2025
 Back to top
Report an issue Contacts Privacy policy Terms of use
 English (EN) Eesti (ET) Lietuvių (LT) Latviešu (LV) Русский (RU)
Mediaplans
In our portal we are using cookies. Using the portal, you agree to the use of cookies. You can find out more!
Accept