Prakse.lv
  • Search
  • Login
  • Sign up
  • For employers
  • Virtual internships
  • Companies
  • More 
    • Vacancies
    • Professions
    • Educational institutions
    • Career tests
    • Career advice
    • Events
    • Studies
https://static-cdn-3.practican.com/thumbor/fRQcrMsZWLQyGVeIomSbrRWmoGA=/fit-in/134x134/uploads/file/2cd040c082abd00d3e39e67c3a339fc139c2eb29a8b5349e19c8aee0b5d5a116/img_58adaf757c77b4.44316282.jpg

Liepkalni

SIA "LIEPKALNI", Reg. No.: 44101001966

Company Latvia 201 - 500 employees

Evaluate Follow

Contact

Ieva Zariņa Send a message

liepkalni@liepkalni.lv
64221611

About company

Liepkalnu produkcija atšķiras no citām. Tās pamatā ir Mendziņu dzimtas iekoptās maizes cepšanas tradīcijas, kuras aizsākušās pirms vairāk nekā 80 gadiem. Šīs tradīcijas ir pārmantojusi maiznīca „Liepkalni” un veiksmīgi tās turpina pilnveidot un pielietot.

SIA "Liepkalni" ir maiznīca ar vairāku paaudžu pieredzi, senām, stabilām un latviskām vērtībām, kas sakņojas dziļi pagātnē. "Liepkalnu" stāsts sākās tālajā 1928.gadā Naukšēnu pagastā, Mendziņu dzimtas mājās. Darba tikums ar īpašiem maizes cepšanas rituāliem ir saglabājušies līdz mūsdienām. "Liepkalnos" cep sātīgu rupjmaizi, kas tapusi dabiskā raudzēšanas ceļā, ar karstu ūdeni aplejot miltos samaltus rudzu graudus, vairāk kā diennakti izturot plaucējumu koka kubuliņā un katru klaipiņu veidojot ar rokām. Gadiem ilgi strādājot pie receptes, radīta tieši "Liepkalniem" raksturīga rupjmaizes garša. “Liepkalnos” pamatā cep rudzu maizi, ar rokām veidotus, izsmalcinātus cepumus un citus gardumus. 

Produkciju cep 4 ceptuvēs Latvijā - Valmierā, Mūrmuižas ielā 16d, Rūjienā, Rīgas ielā 63, Pļaviņu novada Klintaines pagasta „Liepsalās” un Ķekavas novada, Ķekavas pag. ,"Džutas", t/c A7. Maiznīca Valmierā ir sertificēta un strādā  atbilstoši kvalitātes vadības standarta EN-ISO 9001:2008 un pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas ( HACCP )  standarta ISO 22000 prasībām. 

Uzņēmuma produkcija tiek piegādāta labākajiem veikaliem Vidzemē, Rīgā un Latgalē.  Veikalu sortimentā atrodams SIA “Liepkalni” maiznīcu lepnums –“Sevišķā” rupjmaize, kura gatavota pēc klasiskas senas  Liepkalnu dzimtas īpašas receptes, salinot, dabiski raudzējot līdz 30 stundām, klaipiņus veidojot ar rokām. Maizei uz iepakojuma zelta fonā tautas rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa grafisks portrets un iedvesmojošs  citāts no rakstnieka daiļrades, lai izceltu tradicionāli latviski ceptas maizes vērtību.  “Liepkalnos” ceptā Pilngraudu rupjmaize izstādes "Riga Food 2012"ietvaros saņēma Latvijas Ārstu biedrības balvu "Par ieguldījumu sabiedrības veselības veicināšanā". Pilngraudu rupjmaize gatavota no rudzu pilngraudu miltiem, bez rauga. Miltus maļ no visa grauda,  iekļaujot gan dīgli, gan apvalku. Visas vērtīgās  vielas, kas ir graudos, ir saglabājušās. Maize ir pilnvērtīgāka un satur daudz šķiedrvielas.  Sešas šķēles Pilngraudu rupjmaizes ir pietiekoši, lai uzņemtu dienā nepieciešamo šķiedrvielu daudzumu.

 

Represented professions

https://static-cdn.practican.com/img/profession_group/99.png

Baker

https://static-cdn.practican.com/img/profession_group/99.png

Bread Baker

Virtual internship

https://static-cdn-4.practican.com/thumbor/YSv2AnFX6Osb1IPT2OQEROFFhNg=/trim:top-left/426x284/uploads/file/4556b34f73d3244386c449798296b3f21c28df98fd7b0da69a691f1dcbd4a261/img_58adaf75b8b250.71935873.jpgStart practice

Bread Baker

5 questions
Start 

Recommended schools and studies

https://static-cdn.practican.com/img/profession_group/99.png

Baker

1 recommendations
https://static-cdn-3.practican.com/thumbor/oDfdDXPTLTQzfgjCt8fPQNYzsaM=/fit-in/80x80/uploads/file/a5f5b99cf2f60ff5413d5b4a3f04c6b8ecc2e71770a9ec5c2865f6af9b26672d/img_5f9bd6d5ab8498.18964035.jpg

Valmieras tehnikums

  • 13 company recommendations

Location

 Back to top
Report an issue Contacts Privacy policy Terms of use
 English (EN) Eesti (ET) Lietuvių (LT) Latviešu (LV) Русский (RU)
Mediaplans
In our portal we are using cookies. Using the portal, you agree to the use of cookies. You can find out more!
Accept