Prakse.lv
  • Search
  • Login
  • Sign up
  • For employers
    • Virtual internships
    • Companies
    • More 
      • Vacancies
      • Professions
      • Educational institutions
      • Career tests
      • Career advice
      • Events
      • Studies

    Labās prakses piemērs - Lāči

    Share:

    Prakse.lv • 09.05.2025 • Information for qualitative internships, Success stories

    Kāds ir audzēkņu skaits? Cik no audzēkņiem tiek pieņemti darbā?

    Gada laikā uzņēmums nodrošina profesionālās prakses 15-20 studentiem. Darba attiecības ik gadu tiek nodibinātas ar aptuveni 5 praktikantiem, pārsvarā tie ir sezonas darbi uz noteiktu laiku.

    Ar kādām izglītības iestādēm sadarbojaties?

    Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Tirdzniecības profesionālā vidusskola.

    Kā notiek mācību process uzņēmumā?

    Prakses garums vidēji no 2 nedēļām līdz 3 mēnešiem. Mācību un prakses vadītājs tiek individuāli norīkots katrā no gadījumiem, viņam ir jāveic apmācība, praktikanta uzraudzība, dienasgrāmatu un atsauksmju aizpildīšana un prakses vērtējuma sagatavošana.

    Kā uzņēmums atbalsta audzēkņus?

    Praktikantiem tiek nodrošināts bezmaksas transports no Saldus un Jelgavas, kā arī bezmaksas ēdināšana. Ja students izstrādā uzņēmumā uz vietas kvalifikācijas darbu, tad izejvielas, darba materiāli un visi instrumenti tiek piešķirti bez maksas.

    Kādi ir audzēkņu mācību rezultāti?

    Mācību laikā tiek iegūtas padziļinātas zināšanas un praktiskas prasmes pārtikas rūpniecībā, kas palīdz studentam mācību pabeigšanā izglītības iestādē un darba karjeras uzsākšanā.

    Kas liecina par to, ka šīs prakses uzņēmumā ir kvalitatīvas?

    Uzņēmumam prakses laikā ir papildu darbinieki. Tā kā praktikantam ir jāiesniedz prakses pārskats, tas bieži vien ļauj paskatīties uz jau ierasto situāciju no malas, un uzņē- mums rod priekšlikumus, ierosinājumus izmaiņām vai uzlabojumiem.

    Kādi ir uzņēmuma būtiskākie ieguvumi?

    Izdevumi, kas saistīti ar transportu un ēdināšanu tiek aprēķināti un tiek segti no uzņē- muma līdzekļiem, bet izdevumus, kas saistīti ar izejvielu izmantošanu, apmācībām veltīto laiku, ir grūti aprēķināt.

    Publikācija tapusi Eiropas Savienības ERASMUS+ programmas projekta „Kvalitatīvas prakses darba tirgum” Projekta Nr.2014-1-LV01-KA202-000522 ietvaros.

    Similar articles

    Labās prakses piemērs - Laima

    Prakse.lv

    Information for qualitative internships, Success stories • 14:00, 23.05.2025

    Kas ir darba vidē balstītas mācības?

    Prakse.lv

    Information for qualitative internships • 11:00, 08.05.2025

    Labās prakses piemērs - Jelgavas tipogrāfija

    Prakse.lv

    Information for qualitative internships, Success stories • 11:00, 20.03.2025

    Izglītojamā pienākumi un tiesības darba vidē balstītās mācībās

    Prakse.lv

    Information for qualitative internships • 14:00, 20.06.2025
     Back to top
    Report an issue Contacts Privacy policy Terms of use
     English (EN) Eesti (ET) Lietuvių (LT) Latviešu (LV) Русский (RU)
    Mediaplans
    In our portal we are using cookies. Using the portal, you agree to the use of cookies. You can find out more!
    Accept